Tisztelettel köszöntöm honlapomon!

Minden területre igaz, hogy egyre nehezebb eligazodni a jogszabályok, rendelkezések tengerében.

Honlapommal és hírlevelemmel igyekszem segítséget nyújtani a számviteli, adózási és kapcsolódó területeken felmerülő kérdések megválaszolásához mind kollégáknak, mind hallgatóknak, illetve mindazoknak a szervezeteknek és társaságoknak, egyéni vállalkozóknak és magánszemélyeknek, amelyeknél ilyen jellegű kérdések merülnek fel.

Több mint három évtizede foglalkozom vállalkozások és magánszemélyek adózási, társadalombiztosítási, munkajogi, bérszámfejtési-bérügyviteli, továbbá számviteli, pénzügyi és ellenőrzési, illetve társasági jogi területeinek kérdéseivel.

Tanácsadásaim során szerzett tapasztalatok alapján ezeken a területeken a magánszemélyek vannak a legnehezebb helyzetben, mert a hatóságok leveleinek, iratainak értelmezése olykor a szakemberek számára is fejtörést okoznak. Hatósági eljárás esetén a magánszemély sok esetben nincs tisztában jogaival, lehetőségeivel. Nincsenek sokkal előnyösebb helyzetben az egyéni vállalkozók és azok a kisvállalkozók sem, amelyek számos esetben önfoglalkoztató vállalkozások.

Visszatérően előfordul, hogy információ hiányból vagy téves tanács adásából eredő súlyos problémával érkezik hozzám az ügyfél, pedig ha idejében fordult volna felkészült szakemberhez, a gond elkerülhető lett volna.

A tulajdonosok, ügyvezetők gyakran nincsenek tisztában azokkal a választási lehetőségekkel, amelyekkel a kisvállalkozás alapításával, működésével kapcsolatosan élhetnének. Jó választással jelentős gazdasági előnyhöz juthatnak a vállalkozások, ugyanakkor egy-egy hátrányos döntés megváltoztatása komoly anyagi áldozatok árán nagy nehézségekkel történhet meg. A vállalkozás alapításával kapcsolatos eljárási hiányosság komoly adóbírság kiszabását eredményezheti még a vállalkozás tényleges tevékenységének megkezdése előtt.

A közvetlen tanácsadás mellett igyekszem segítséget adni kollégáimnak egyrészt konkrét kérdéseik megválaszolásában, másrészt felkészítő, továbbképző tanfolyamok, figyelemfelhívó előadások tartásával, bérügyviteli, munkaügyi, társadalombiztosítási és adózási feladatok gyakorlati elvégzésének segítésére. A 2018-ban hatodik évét kezdő Bérszámfejtők Klubjában a bérügyvitel aktuális és kiemelt kérdéseivel komplex módon foglalkozunk, ahol mint klubvezető előadó tevékenykedem.

Oktatási tevékenységet OKJ-s képzések előadójaként is folytatok, vizsgáztatásra is rendszeresen felkérést kapok. Korábban mint szakmai vizsgabizottságot segítő szakértő, néhány éve mint vizsgabizottsági tag működöm közre vizsgáztatásban. Ezeken túlmenően korrepetálást is vállalok kedvenc tantárgyaimból általános és középiskolás tanulók, főiskolai, egyetemi hallgatók számára.

Könyvvizsgálói szakmai tevékenység mellett adózási, számviteli feladatokkal kapcsolatos tanácsadási, cégátvilágítási, illetve könyvelési és bérszámfejtési-bérügyviteli munkákkal is foglalkozom.

2014-től a szakmai team tagjaként tevékenykedem a bérügyvitel területén piacvezető cég, a NEXON Kft. által – a NAV, a BKIK és a Budapesti Gazdasági Egyetem támogatásával – szervezett Országos Bérügyviteli Bajnokság lebonyolításában, a bajnokság speciális bérügyviteli szakmai feladatainak elkészítésével. Szakmai elismerés, és egyben kihívás olyan feladatsorok kigondolása és elkészítése, amelyek a szakma legjobbjai számára is fejtörést jelentenek.

2017-től a Menedzser Praxis Kft. felkéréseinek eleget téve kiadványaikban jelennek meg szakmai cikkeim, illetve szakmai konferencia előadójaként is szerepet kaptam tőlük.

2018-tól a korábbiak mellett új szolgáltatással állok könyvelő- illetve bérszámfejtő irodák részére speciális, egyedi igényekhez igazított kihelyezett szakmai továbbképzésekkel. Ezek sikeres fogadtatásán felvillanyozva törekszem arra, hogy minél szélesebb körben váljék ismertté a szakmai segítségnyújtásnak ez a formája.

Tekintse át működési területeimet, kérje hírlevelemet, böngéssze közzétett szakmai anyagaimat, és ha segítségére lehetek, várom szíves megkeresését!

Szeretettel várom a továbbképzéseken, illetve a Bérszámfejtők Klubjában a kedves kollégákat, volt hallgatókat, érdeklődőket!

A képzésekben résztvevő leendő kollégáknak jó tanulást, sikeres vizsgákat, az Országos Bérügyviteli Bajnokság résztvevőinek sikeres versenyzést, szép eredményeket kívánok!

Előre is köszönöm, ha megjegyzéseivel, észrevételeivel, ötleteivel gazdagít! Igyekszem méltányolni és figyelembe venni azokat!

Jó böngészést kívánok!

Tisztelettel:

Józsáné Maczkó Gabriella